Höstsäsongen 2018

Höstens säsong är nu fullbokad – välkomna i vår!

Nu är det äntligen dags!

Höstsäsongen startar den 27e september (v39) och sträcker sig till den 13e december (v50). Under denna period kan man välja om man vill hämta fisk varannan (6 leveranser) eller varje vecka (12 leveranser).

Priserna för en andel i höstsäsongen är:
1 680 SEK för leverans varje vecka (12 lev)
840 SEK för leverans varannan vecka (6 lev)

Andelarna med leverans varannan vecka finns med startdatum den 27e september (leverans ojämna veckor) eller den 4e oktober (leverans jämna veckor).

Fisken hämtas torsdagar kl. 17-18.30 på Kommendanthuset, Malmöhusvägen 5, i centrala Malmö.

Varmt välkommen i höst – HÄR kan du registrera dig som medlem och köpa en andel!

Vilken slags fisk?
Vilken slags fisk som levereras styrs helt av tillgång och vilka arter som är i säsong. Fångsterna som dominerar i sundet är torsk, rödspätta och skrubba men det kan även dyka upp arter som öring och piggvar. Fisken levereras väl förpackad och rundfiskar är oftast fileade, medan flatfisken är hel eller flådd. Varje leverans är beräknad att räcka till en middag för fyra personer, alternativt två middagar för två personer. För filead fisk innebär det ca 0,8 kg filé per leverans.

Väder, leverans och nya samarbeten
Den soliga och sköna sommaren har medfört att det för årstiden är ovanligt varmt i vattnet och vi misstänker att vi har en lite mer ”svårfiskad” och blåsig höst framför oss. Om väder eller strömmar ställer till det kan vi bli tvungna att ställa in en leverans. Vi informerar i så fall om detta via mail så fort som möjligt och kompenserar för den uteblivna leveransen genom att förlänga säsongen. Under hösten kan det även hända att vi istället levererar fryst Öresundsfisk vid något tillfälle.

Vi har också inlett ett samarbete med Johan och Mikael på Gårdsfisk. De driver ett integrerat lant- och vattenbruk utanför Kristianstad där de odlar prisbelönt fisk av högsta kvalité och har som vision att producera världens mest hållbara fisk. Samarbetet innebär att leveransen vid något tillfälle under hösten även kan komma att innehålla fisk från Gårdsfisk. Besök gärna deras hemsida om ni är nyfikna!

Mer om hur vår CSF fungerar kan du läsa HÄR.